PORTES OBERTES FP

DONA LA BENVINGUDA AL TEU FUTUR!

Benvingudes, benvinguts!

Portes Obertes FP
FP Dual de la mà de les empreses

ELS NOSTRES CICLES

CFGM

ATENCIÓ A PERSONES EN SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA

CFGS

EDUCACIÓ INFANTIL

CFGS INTEGRACIÓ SOCIAL

CFGS

ANIMACIÓ SOCIOCULTURAL I TURÍSTICA

CFGS

PROMOCIÓ I IGUALTAT DE GÈNERE

Preguntes freqüents

Quina és la durada del cicle?


Tots els cicles formatius tenen una durada de 2000 hores formatives, de les quals una part correspon a les hores de formació en un centre de treball (pràctiques).
En quin moment es poden realitzar les pràctiques?


Segons la normativa de la Formació en Centres de Treball, les pràctiques es poden realitzar a partir del tercer trimestre del primer curs.
Tinc interès en fer estudis en modalitat dual. S'ha d'indicar d'alguna manera en el moment de formalitzar la matrícula?


No cal indicar res a la matrícula. A l'inici de curs es realitza una reunió informativa i és a partir d'aquest moment quan es pot sol·licitar fer dual (només en alguns cicles).
He de realitzar totes les hores d'FCT (pràctiques) al mateix centre?


No és una obligació. Parleu amb la persona responsable de la tutoria dels àmbits professionals que us interessen conèixer.
Què és la modalitat dual?


És una modalitat de formació que s'ofereix en la qual l'alumnat combina la formació en el centre educatiu amb l'activitat en una empresa del sector. Durant l'estada formativa l'alumnat porta a terme tasques acordades entre l'empresa i el centre educatiu, pròpies de la seva professió. Es signa una beca o contracte amb durada de setembre a juny i es rep una petita remuneració econòmica. Els horaris d'assistència a l'institut queden reduïts, ja que s'avalua des dels centres de pràctiques una part del currículum.
Puc triar el meu lloc de pràctiques?


Es pot triar el lloc de pràctiques d'entre els que ja tenim homologats, en funció dels vostres interessos i sempre amb l'acompanyament del vostre tutor o tutora de pràctiques.
En quins centres es poden fer les pràctiques?


Les pràctiques les realitzareu en centres amb els quals es signaran uns acords. Actualment disposem d'una important borsa d'empreses on realizar-les. A l'inici de curs els tutors i tutores de pràctiques us faran una xerrada explicant aquestes qüestions.
Com funcionen les beques Erasmus+?


Sobre les beques Erasmus+ es fan unes reunions informatives a començaments de curs, per veure les places que hi ha, on es poden realitzar i els requisits d'accés. Trobareu més informació a la pàgina web del nostre centre.
Si he estudiat un Grau Superior d'un altre àmbit, es convaliden els mòduls comuns com ara Primers Auxilis, FOL, EIE o altres?


A l'institut hi ha uns terminis per a poder sol.licitar la convalidació de mòduls o d'alguna UF, dels quals informen la nostra pàgina web i les tutories. Es segueixen els criteris del Departament d'Educació per a la convalidació de mòduls i UFs.
Quantes places hi ha?


Cicle d'Atenció a les Persones en Situació de Dependència: 60 places per al curs de primer. Cicle d'Animació Sociocultural i Turística: 30 places per al curs de primer. Cicle d'Educació Infantil: 60 places per al curs de primer. Cicle d'Integració Social: 60 places per al curs de primer. Cicle de Promoció d'Igualtat de Gènere: 30 places per al curs de primer.
Com es fa la distribució de places (admissió) als cicles de grau superior?


Consulteu al següent enllaç els criteris per assignar les places als cicles formatius: https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/fp-grau-superior/informat/criteris-assignacio/
Quins són els torns horaris?


Us recomanem que mireu les pestanyes que corresponen als diferents cicles formatius que impartim. Allí hi trobareu aquesta informació.
Quin és l'import que cal pagar per accedir al cicle?


360 euros de taxa de preu públic (consulteu al centre exempcions i bonificacions) més la quota de material (diferent per a cada cicle formatiu) i 1,12 euros d'assegurança escolar, en el cas de menors de 28 anys.
L'import de la matrícula es paga mensualment o només una vegada?


Es paga una vegada en el moment de formalitzar la matrícula. Igual que la quota de material.
El pagament es pot fraccionar?


Sí, podeu fer el pagament en dos terminis. La meitat en el moment de formalitzar la matrícula i l'altra part a començaments de setembre.
Com es fa la preinscripció? Quins documents necessito?


Tota la informació sobre la preinscripció la teniu al web del Departament d'Educació: preinscripcio.gencat.cat/ca/inici
Hi ha places reservades per a persones amb necessitats educatives especials?


Sí, hi ha algunes places per a persones amb necessitats educatives especials. Cal adjuntar documentació.
Què puc fer si tinc dubtes més concrets?


Pots escriure al correu portesobertes.fp@inscanvilumara.cat i t'atendrem de manera més individualitzada.
Afectarà a l'horari la Covid 19?


Actualment l'horari de tarda està afectat pel Pla d'Obertura vigent (Covid19). Consulta el document al respecte que trobaràs a la portada de la pàgina web de l'institut.